Isabella Löwengrip ”Ibland så får jag ett enormt energi-rus som gickar igång hela mig!”

Pepp. Energi. Duracell. Det var de tre orden mina vänner tydligen förknippade mig med. Jag säger inte emot, men jag började tydligt tänka på kontrasten. Vad hände med ”ambitiös, målmedveten och ordentligt” som var orden som jag förut beskrevs med när jag var den studiemotiverade eleven på högstadiet. Jag är fortfarande målmedveten, minst sagt, och min ambitiösa sida har definitivt inte försvunnit bara för att jag verkar mer energisk nu.

Första uppgiften i kursen Ledarskap genom Drama som jag gick och avslutade nu i januari, var att ta med ett föremål som beskriver en själv. På plats fick vi reda på att vi genom bild skulle gestalta oss själva genom föremålet.

image_1362059709454389

Det är som Isabella Löwengrip skriver ”Ibland så får jag ett enormt energi-rus som kickar igång hela mig!”. Vem jag än träffar nu skulle tippa på att jag gått estet. Vem som helst som skulle träffat mig för 5 år sedan skulle direkt förknippat mig med natur och studier. Jag är inte på något sätt ledsen över detta, snarare tvärt om, min energi och entusiasm är två av mina absolut bästa och starkaste egenskaper, både privat och när det gäller jobb. Jag har dock märkt att vissa personer inte verkar kunna skilja på entusiastisk/engagerad och oseriös/flasmig. Självklart är det synd för dem och inte för mig, för jag vet ju att en sådan entusiastisk känsla endast betyder att jag tror stenhårt på en idé och är intresserad av att gå in til 100% i projektet och ge allt, medan det i andras, då menar jag absolut inte alls men i vissas, ögon kan tolkas som att man är flamsig, vilket gör att det ändå på något sätt faktiskt brister.

Lek med tanken att du får en idé, en riktigt bra idé som du tror stenhårt på. Du kan här reagera på många olika sätt. Många lagrar idén för att plocka fram den lite senare då den är mer bearbetad. Andra skriver ner idén för att direkt ta tag i den, kanske förverkliga den på en gång. Jag blir helt lyrisk. Jag peppar upp mig själv och folk runtomkring, får ett lyckorus som sprider sig genom kroppen och blir som manisk. Det som ”spritter” i kroppen.

Jag tror helt ärligt att dessa energi-rus är bra, det är en del av hur jag jobbar och hur jag är och något jag definitivt inte skulle vilja ändra på för allt i världen. Men jag kan samtidigt förstå att det för någon med ett helt annat lugn kan bli nästan lite läskigt. Allt handlar självklart om anpassning, till situation och omgivning. Vi diskuterade det på utbildningshelgen för de nya talangerna till MP Games förra året, var går gränsen mellan att anpassa sig till gäster/bemötanden och var förlorar man sin egen personlighet? Att anpassa sig till något eller någon och samtidgit behålla sin personlighet är otroligt svårt, det kräver inte bara bra självkännedom utan även kunskap om hur läser av andra. Konsten att vara personlig men ändå anpassningsbar är därför hårfin, men en väldigt både användbar och fin egenskap, för det betyder ofta att man också kan visa mycket empati och skapar lätt en trgghetskänsla.

326923_4707229605020_1353619304_o

Här är resultatet av uppgiften jag pratade om. Jag la ut bilden på facebook/instagram och fick direkt kommentarer som ”så himla klockrent”, ”hann inte läsa texten utan såg bilden och tänkte direkt… MY”, ”mitt i prick”. Kul att höra, för jag vet att de som känner mig även vet att jag är både ambitiös och seriös med det jag gör, men jag förstår också att om det här är första intrycket man får, så kan det självklart skapa förvirring, speciellt om det är ett möte med en människa som har ett helt annat lugn. Där kommer anpassningen in i bilden!

430072_4834495826596_1181165604_n

”Hur kan man med sin sjukliga naturliga energi ens få för sig att dricka en koppa kaffe, eller ännu värre, en red bull? Du borde gå runt med en varningsskylt som bannlyser dig från allt koffein i hela världen. MP’s SITT STILL, SÖK HJÄLP & HÅLL KÄFTEN!Mitt älskade företag <3

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>