Mitt första modelljobb

Vägen in i modell/film/skådespelar-karriären är, för nästan alla, väldigt tuff. Är man inte en av dem som har offantligt med tur så gäller det att kriga, precis som i alla branscher. Ett riktigt GoGoGo behövs med andra ord! Har man tendens till negativa inställningar är det det första man ska ändra på, positivitet kommer man långt på!

Jag satt och sökte på castings och auditions här i Norge och började tänka hur mycket jag har fått chansen att göra de senaste åren, är inte sånt läskigt?! Den här känslan, ”tänk om jag aldrig tackat ja till det där, då hade aldrig han kontaktat mig, å då hade jag aldrig åkt dit, vilket betyder att jag aldrig hade….” osvosv, att något som från början är en kul grej kan styra exakt vart man hamnar de kommande åren..

Jag kan ju säga att jag aldrig hade varit här i Norge om jag inte börjat på MP Games, och jag hade inte börjat på MP Games om jag inte fått det där telefonsamtalet i slutet av gymnasiet. Allt började med att en agentur ringde upp mig efter att ha sett bilder och plötsligt stod jag på Elmia Inspiration med underbara Eric och Mia och gjorde hårvisning, något helt nytt för mig! Mia är, utan att överdriva, en av Sveriges absolut bästa hårkreatörer och jobbar med ett fantastiskt team både där och i USA. Visningarna de dagarna var spännande och så mycket plåtande människor runt omkring hade nog ingen av oss fem modeller varit med om.

Här är direkt efter min första visning, jag är hon med den ”Marge Simson”‘s liknande frisyren.

elmia-visning2-15-525x475

img_3626_142535145 kopiera

Det var ganska många 1000 människor där. Jag trivdes väldigt bra med de jag jobbade med och har fortfarande kontakt med dem. Jag har även jobbat med deras team, för att göra det kortfattat, de är en ”artistplattform” med designers, fotografer, kreatörer o.s.v. i Sverige och LA. Att bygga ett bra kontaktnät hänger bara på dig själv och vad du vill. Nu kan jag säga att jag är en teater/film-människa framför mode, helt klart. Inte p.g.a. att jag tycker det ena är roligare än det andra utan för att jag inte har ett utseende som passar i alla modesammanhang, det finns så många vackra tjejer med så fina drag verkligen! Men, dessa går ju självklart hand i hand.

Backstage från dag två, något mindre Avant Garde!

Bilder digitalkamera 147 kopiera kopiera765258kop2

Bilder digitalkamera 138 kopiera

Nu är jag ingen modeexpert, inte på något sätt. Men av det jag lärt mig genom åren, framförallt för folk som har en modellkarriär som dröm, gäller det att inte ge upp. Det kan låta klyschigt med ”don’t give up”, men det är så sant! Att söka till agenturer kan generera nej, gång på gång (för flera av toppmodellerna har det varit så), men så plötsligt är det rätt person man träffar, som ger en rätt jobb och därifrån har man själv ansvaret att det det vidare!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>