Träningsmotivation

Sedan åttan har jag tränat snittränat 5-6 ggr i veckan, tränat och tävlat i badminton, löpträning, backe, gym, pass. Har alltid älskat det, badmintonhallen var ju mitt andra hem tills jag blev för skadad för att kunna uppskatta det! Har alltid tränat när jag varit både skadad och sjuk, aldrig gett mig. Tävlat i feber och ryggskott, ”inga konstigheter”, dum och tävlingsinriktad som jag är.

Jag har under senaste året valt att bortprioritera träningen lite, så dumt och så onödigt. Visst att man inte behöver elitträna för att må bra, men träning behövs av så många olika anledningar! En vän sa dock något till mig för något år sedan när han försökte peppa en annan vän att träna, som verkligen var så sant och så självklart men som man inte tänker på själv, nämligen ”Du gör så mycket i din vardag som du egentligen inte har någon lust för, just för att du måste, varför blir inte träningen en del av detta om du nu inte har någon motivation?”

Tänk hur sant det är, det är så basic men så sant! Allt du gör är ditt eget val och det gäller bara att finna den positiva inställningen i det du gör, för annars kommer du aldrig orka!

Anledningen att jag skriver det här är att jag som frilansat mycket och jobbat extra själv har kunnat bestämma över mina tider har aldrig förstått grejen med att ”jag orkar inte” eller ”jag hinner inte” när det gäller träning. Grejen är ju att jag nu kommit till Norge och har helt slut på enerig. Vi jobbar tidig morgon till kväll och först nu imponeras jag verkligen av de som står 06.00, lunchtid eller efter jobbet på gymmet och kämpar, de är verkligen värda en eloge! Jag har NOLL energi utöver det jag lägger när jag jobbar 100 % och försöker intala mig själv om att att jag får mer genom träning, för det vet jag att jag får. Men hur sjukt är det inte att vara så trött varje dag att jag knappt orkar ta mig ner till receptionen? Är jag lat eller har jag vitaminbrist, eller både och?

Troligast försöker jag hitta undanflykter! Behöver en sporre, ett mål.

Namnlöst-1

Jag är nu ute på fält och jobbar men kommer verkligen tänka på detta. Som jag sa för ett tag sedan, jag ska springa halvmaran, jag SKA!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>